Thursday, October 22, 2020

Sailor


Sailor

Valitsin tattoo flash-tyylisiä sailorisymboleita tukemaan kompassin ideaa. Kompassi on suunnannäyttäjä, joten mielestäni meriteema tukee tätä symboliikkaa: oppilas ei ole vielä varma minne seuraavaksi, mutta Valma auttaa suunnistamaan!

Päädyin tattoo flash -tyyppiseen inspiraatioon ja toteutukseen, koska ajattelin sen olevan samaan aikaan sekä trendikäs, että ajaton. Luokkahuone voi kuitenkin muuttua, joten en myöskään halunnut tehdä mitään liian "ajankohtaista". Hahmottelin myös alkuun mehiläis-henkisiä tarroja, mutta luovuin ideasta juurikin siitä syystä, että nuorelle ne voivat näyttäytyä liian lapsellisina, kun taas sailor-teema voisi olla enemmän ikäpolvia yhdistävämpi. Tässä kohtaa mietin siis paljon kohderyhmää.

sailor themed icon
kuva: vectorstock


Valitsin lopulliseen designiin yksinkertaisia symboleja: lokin, ruorin, ankkurin, sydämen ja tähden. En päätynyt esimerkiksi pelastusrenkaaseen tai majakkaan juurikin niiden epäselvyyden vuoksi leikatessa: pelastusrengas näyttää helposti rinkeliltä ja majakka pötkelöltä. Koska kyseessä on teippaus, valitsin kompassin suurimmaksi elementiksi, jotta kuvion ymmärrettävyys ei rikkoonnu. 


Teipillä haluttiin peittävyyttä, joten ajattelin leikata symbolini ns pois teipistä, kuin että symbolini olisivat teippiä. 


Pinterest-johtopäätökseni mukaan flash-tauluissa on usein pieniä tähtiä, joten otin niitä mukaan myös omaan työhöni. Tähdet tein työhön itse.  Yleisesti taulut ovat näyttäviä, kuvat ovat niissä epäsymmetrisesti volyymilla, joten päädyin tähän siksi myös omassa työssäni!



No comments:

Post a Comment