Monday, June 14, 2021

Valokuvauksen asiakastyön portaat

Valokuvauksen näyttöasiakas

Asiakasporras: Hommasin asiakkaan kävelemällä paikan päälle liikkeeseen. Kartoitin hänen tarpeitaan kyselemällä tulevista kampanjoista ja tapahtumista. Painotin palvelun olevan heille ilmainen. Instagramiin tulevat kuvat lähetän hänelle oikeaan kokoon rajattuina. 

Kuvauslainasopimuksessa olemme määrittelleet kuvattavat tuotteet ja niiden laina-ajan. Määritteleminne myös itse kuvaussopimuksessa mahdollisen rekvisiitan korvauksen, taiteellisen näkemyksen ja kuvien käyttöoikeuden.  

Yhteyttä pidimme puhelimitse, sähköpostitse ja tapaamalla. Kuvat jaoin Google Drivessä kansioihin jaoteiltuina : Alnilam - star wars - keskiaika

Perehdyin asiakkaaseen hänen nettisivujensa kautta, omin aistihavaintojen myymälässä sekä haastattelemalla häntä. Tein näiden perusteella kartoitusta pinterestistä, alan nettisivuilta, youtubesta sekä instagramista. Kuvauskohde vaati hyvin paljon pohjatyötä, sillä varsinkin keskiaikamarkkinat olivat aihealueena minulle tuntematon. 


Erityisiä määräyksiä ja säädöksiä minun tulee ottaa huomioon kahdella tapaa

  1. Star Wars-aihetta kuvatessa en saa loukata tekijänoikeudella varustettua materiaalia.
  2. Turun keskiaikaismessujen linja vain aikakauteen sopivista elementeistä
  3. Instagram koko:  1:1 1080 x 1080 px / 4:5 1080 x 1350 px

Asiakas antoi hyvin vapaat kädet ja toivoi nähdä tuotteet juuri minun näkökulmastani: hänestä se on mielenkiintoista ja antaa myös uutta puhtia instagram-sivuille.  Hän ei halunnut antaa toiveita kuvattavien tuotteiden lisäksi, eikä nähdä välivaiheita, jottai "saisit täyden taiteellisen vapauden". Näin hän saisi mahdollisimman erilaisia kuvia, kuin mitä hän itse ottaisi - tästä hän koki olevan eniten hyötyä. Aivan ihana asiakas!

Otin inspiraatiota hänen ottamistaan kuvista, liikeen yleisilmeestä ja kohderyhmästä.

Alnilam sosiaalinen media ja liiketila
instagram: alnilamshop

Sosiaalinen media:
Instagram: Alnilamshop ,
Nettikauppa: Alnilam





Päädyin kuvauslokaatioon johtopäätösteni perusteella. Taustan tulisi olla dynaaminen.  Kuvasin pöydällä ja lattialla ikkunan lähellä lisävalojen kanssa. Joissain kuvissa käytin luonnonvaloa, joissain blokkasin sitä ja käytin kolmea lisävaloa.

Sininen väri on edustettuina Alnilamin esittelyteltassa. Sininen edustaa universumia ja taivasta ja se myös saa ruskean sävyiset tuotteet näkymään kauniisti. Kaunis sininen tausta siis tuo yhteneväisyyttä ja tunnistettavuutta brändin, Alnilamin, instagram-kuvien ja heidän myyntikojunsa kanssa. Hän sanoi kuitenkin, että ei halua välttämättä sen olevan ainoa vaihtoehto, jotta se ei olisi liian "johdatteleva" ja myös että kuvista tulisi mahdollisimman erilaisia mitä hänellä on jo.


Star Wars pääsommitteluelementiksi valitsin valon :punainen ja liila ovat selkeästi edustettuina ja tunnistettavia elementtejä elokuvien postereissa. Musta tausta antoi tilaa valoilla leikittelylle. Mandalorian kuvaan hain hiekka ja dyyniteemaa ruskealla taustalla ja varjoilla. 


kuvauslokaation tekeminen kotona

kuvauslokaation tekeminen kotona




Motorola


Päätös 

Mikä meni hyvin? 

Mikä meni huonosti? 

Pysyinkö aikataulussa? 

Jos aikataulussa ei pysytty, miksi näin kävi? 

Millainen lopputuloksesta tuli omasta mielestä?  

Mitä ongelmia minulle ilmestyi työn tekemisen aikana?  

Mitä olisin voinut tehdä toisin ongelmien ilmaantuessa?  

Mistä löysin apua ongelmiin?  

Mitä uutta opin? 

Mihin kiinnittäisin erityistä huomiota 

Minkälaisen palautteen sain asiakkaalta tekemästäni työstä?  


-Aikataulut pitivät hyvin. Tein päivittäisen toimintasuunnitelman kalenteriin, piti kuitenkin myös muistaa malttaa lopettaa, eikä jahdata sitä "täydellistä" valokuvaa. Myös työaika piti pitää mielessä, jotta ei tekisi liian pitkiä päiviä. 

-Opin, että joskus valokuvat vaatisivat paljon fyysistä tilaa kuvaajan ja kuvattavan välille. Tämä voi tulla varsinkin kotikuvaajalle haasteena. 

-Keskiaika: Tästä työstä haluan viedä mukanani valoilla leikittelyn, sekä myös tummanpuhuvilla kuvilla leikittelyn. Trendi on nyt toki kirkkaat kuvat ja pastellivärit, joten tuntui raikkaalta leikitellä keskiaikaisella ja mystisellä tunnelmalla. 

-Star Wars: värivalojen käyttö, katseensuunnat ja esineeneelle ns luoteen antaminen

-Apua löysin Tuulian check upeista (ne myös auttoivat hahmottamaan aikataulua), youtubesta, pinterestistä sekä kokeilemalla mikä toimii käytännössä.

-Ensi kerralla kiinnittäisin erityistä huomiota perusasioihin: kuvaushuoneen lämpötilaan, fyysiseen tilaan, tietokoneen tallennus/pyöritystilaan - sekä myös sommittelussa instagramin kuvakokoon.

-Ongelmat olivatkin juuri kuumuus, 


Asiakaspalaute

Lopputulos miellytti asiakasta. Hän sanoin "jotain tuollaista mä vähän salaa odotinkin". Hän kehui oivalluksiani. Hän pyysi paria kuvaa valoisampana versiona, mutta säilyttämään hämyisen tunnelman. (olin antanut tähän hänelle mahdollisuuden)


dandelion
pienet yksityiskohdat muodostavat kokonaisuuden

No comments:

Post a Comment