Thursday, October 22, 2020

Graafinen Suunnittelu/ Näyttö/ Viimeistely ja oma-arviointi

Tarjouspyyntö

Tein tarjouspyynnön sähköpostitse eräälle painotalolle näiden ohjeiden mukaisesti. Lähetin hänelle liitteenä suuntaa antavan kuvan töistäni (en siis ai-tiedostoja) ja teippausten koot. En ole vielä saanut heiltä vastausta. 

Viimeistely

Planssi

Tein asiakaskohtaamista varten planssin. Planssia varten kokosin perusinfon työstäni: mainospuhe, kuvat, havainnekuvat, typografian ja värien määritykset. Planssi on kokoa 1000x700. Tein sen vaakasuoraan. Katsoin align-työkalulla työni olevan siisti ja linjassa ja lopuksi create outlines-työkalulla viimeistelin työni koulun suurkuvatulostinta varten. Planssi liimattiin kapa-levylle kaksipuoleisella teipillä.

Kansiot

Tein kansiot koulun onedriveen eli pilveen. Lopulliset versiot ovat omassa kansiossaan, jonka asiakas tai painotalo olisi saanut itselleen jaettuna tiedostona. Kansiot auttavat pitämään työt järjestyksessä. Sieltä on myös helppo löytää vanhoja töitään ja palata tekemään muutoksia, asiakkaan niin mahdollisesti halutessa.

Itsearviointi

Yleisesti olen tyytyväinen työhöni. Onnistuin aikatauluttamaan itseni pääpiirteittäin hyvin. Olin ennen syyslomaa hyvin stressaantunut, joten olin viikon viimeisen päivän poissa. Se oli paras päätös mitä tein koko aikana. Minkä eron uni saakaan ihmisessä! Loman aikana päätin myös muuttaa teippaukseni tyylisuuntaa enemmän kohdeyleisö mielessä. Lomalta palattuani tein tarvittavat muutokset. Huomasin toki yleisesti itsensä aikatauluttamisen - ja siinä suunnitelmassa pysymisen- olevan haastavaa. Siinä minulla on vielä opettelemista.


Arviointitilanteessa muiden töitä nähtyäni (=itseäni muihin verrattuna) huomasin, että minulta puuttui ainakin julisteen kohdalla rohkeutta ja näyttävyyttä. Tiesin toki että ideani julisteeseen oli juurikin selkeälukuisuus, mutta silti, nähtyäni muiden kirkkaita värejä ja muotoja, minua hieman harmitti. 

Vaikka asiakas ei valinnut teippaustani, olen silti siihen tyytyväinen. Ison  ikkunan kompassi varsinkin oli minulle henkilökohtaisesti iso oppimiskokemus, ja käytinkin sen parissa monta tuntia. 

Pienissä ikkunoissa käytin valmiita png-symboleja, jotka muutin vectoreiksi, tai ainakin luulin muuttaneeni... tästä syystä planssissa ne näkyivät valkoisina ns reijän sijasta, huuh. Vika on kuitenkin nyt korjattu! Harmikseni en kerennyt tehdä tätä ennen asiakastapaamista (edeltävänä päivänä opettajat olivat poissa, eikä avustaja-Tuulia, muistiinpanoni eikä youtube osannut auttaa pulmassa).

Yleisesti myös netin valmiita  png-kuvia käyttäessä minulla oli ego vs käytännöllisyys -taistelu. Egoni halusi tehdä ikonit itse pen-toolilla, mutta aikani sen kanssa räpellettyäni huomasin, etten ole niin taitava, jotta työn jälki olisi visuaalisesti kaikkein kauneinta. Asiakas kuitenkin on se, joka teippauksen kanssa joutuu elämään! Aikatauluni olisi myös kosahtanut, jos olisin kompassin tarkan hinuttamisen jälkeen vielä alkanut tekemään kaikki muutkin symbolit itse.


Olisin toki voinut lisätä designiin enemmänkin symboleita, tai sitä tai tätä, mutta teemaratkaisu ja yksinkertaisuus kuitenkin toimivat mielestäni hyvinä "guidelineinä".

 Teknisesti minua toki turhauttaa hitauteni.  Koitan kuitenkin olla itselleni armollinen, sillä vastahan sitä 2kk sitten avasin ensimmäisen kerran elämässäni illustratorin!

No comments:

Post a Comment