Wednesday, October 21, 2020

Graafinen Suunnittelu / Näyttö/ Juliste

Juliste



Tykästyin jo valmiina luokan seinällä olevaan julisteeseen ja näin että sen eteen on tehny paljon ajatustyötä ja vaivaa. Halusin kunnioittaa vanhaa, mutta tuoda siihen jotain uutta. Jäsentelin annetut tekstit selkeämpiin ryhmiin/teemoihin ja loin keskelle kompassin "valmentava koulutus"-tekstillä. Ryhmän nimi voi kuulemma muuttua, joten Valma-nimeä ei pitänyt käyttää. Mielessäni pyöri alati taustalla tehdä helposti luettava ja simppeli juliste. 


Keskityin pitämään työn siistinä ja simppelinä, selkeänä ja helposti luettavana.


Valma luokan juliste
Alkuperäinen juliste

 

valma juliste 2020
Tässä suunnittelemani juliste


Typografia

Päädyin selkeään fonttiin sen luettavuuden vuoksi, sillä juliste tulee luokkahuoneen takaseinälle, ja myös oppilaiden luokan perällä tulisi nähdä tekstit. Valitsin päätteettömän myriad pron, koossa 110. Tein tästä tulostustestin ja kysyin luokkakavereiltani, mitä mieltä he ovat tämän 110 ja isomman 150 koon välillä. Heidän mielestään 110 toimi paremmin. Samalla myös vertailutin heillä työssä käyttämieni pallojen koot.

kuva tulostustestistä



Värimääritykset

Päädyin selkeisiin perusväreihin niiden yksinkertaisuuden vuoksi. Ne eivät viel liikaa huomiota tekstiltä, eivätkä rasita silmää. Planssia varten katsoin jokaisen tekemäni pallon värin illustrarorista ja merkkasin sen ohjeiden mukaan.


värimäärityksen tarkastaminen illustratorista

Miksi päädyin tähän lopputulokseen? 

Pinterestiä selatessa tykkäsin selkeistä ja kliineistä julisteista. Huomasin niissä käytettävän päävärejä ja selkeää fonttia. Varsinkin julisteet, joissa on paljon tekstiä, pitäytyivät käyttämästä paljon kuvia. Visuaalisestihan toki värikkäät ja kuvalliset julisteet olisivat omaan mieleeni, mutta tässä tarkoituksena kuitenkin oli selkeä luettavuus ja tekstiä oli PALJON!




 


No comments:

Post a Comment